Kvarnar

Kött- och emulsionskvarnar arbetar hårt och kräver material av högsta kvalitet. Därför har vi valt köttkvarnar från Risco samt Ekomex och emulsionskvarnar från Inotec.

Läs Mer >

Kvarnar

Kött- och emulsionskvarnar arbetar hårt och kräver material av högsta kvalitet. Därför har vi valt köttkvarnar från Risco samt Ekomex och emulsionskvarnar från Inotec.

Risco vinkelkvarnar för färskt kött har gedigen konstruktion med genomtänkt ergonomi och hög kvalitet in i minsta detalj. Det gör maskinerna driftsäkra och totalekonomin mycket god. Kvarnarna tillverkas i storlek 130, 160 och 200 mm (kvarnhus – hålskiva). Kvarnarna är i rostfritt, har stor tratt med inmatningssnäcka i botten i 90 graders vinkel mot kvarnhuset. Separeringsskärsats som avlägsnar hårda delar från köttet finns som tillägg.

Ekomex vinkelkvarnar är mycket stabilt byggda och lämpar sig för både färskt och fryst kött. Ekomex har även ett patenterat separeringssystem som avlägsnar brosk, ben, senor och andra hårda partiklar. Dessa finns i 130, 160, 200, samt 280 mm storlek på hålskiva.

Inotec har vidareutvecklat sina emulsionskvarnar med tredelat skärsystem. Genom att kombinera knivhuvuden med olika antal knivskär och olika stora hålskivor, är maskinerna optimalt anpassningsbara för alla typer emulsionssmet. Med automatisk knivomställning är emulsionskvarnarna bland marknadens mest avancerade.
Emulsionskvarnarna finns i två olika storlekar, 175 mm och 225 mm hålskivor, har öppen rektangulär tratt eller vakuumutförande för kontinuerlig matning och med förblandning i tratten.

PRODUKTER

Vi känner våra produkter väl sedan många år. Vi kan sätta samman en helt ny produktionslinje för en helt ny produkt lika väl som att komplettera eller förstärka en länk i befintlig produktionskedja. Eftersom kryddor och förbrukningsmaterial är stort och viktigt för oss har vi kontroll på hela kedjan – till smaken på den färdiga produkten.