Vi på profood

Vi är långsiktigt lagda. Det betyder kontinuitet, låg personalomsättning och långa relationer med kunder och leverantörer. Vi är ett tiotal, alla med samma inställning till god och personlig service. Antingen det gäller reservdelar för tillfälliga stopp, snabb leverans av förbrukningsmaterial eller långsiktiga lösningar som maskininvesteringar, löpande service på befintlig maskinpark eller utveckling av recept och nya charkprodukter.

Andreas Carlsson

Teknisk support

Andreas kom till oss 2015. Uppgiften är serviceteknik och support. Erfarenheten är djup, med erfarenhet både från vår bransch och medicintillverkning. Som servicetekniker har Andreas ett försprång i att vara uppfinningsrik och pedagogisk. Favoriterna cayennepeppar, ölkorv och serranoskinka passar väl till specialintresset, att brygga öl.

Veronica Fertig

Tarm, förpackningar

Veronica började hos oss 1993, och har sedan dess total kontroll på hela flödet runt förpacknings- och förbrukningsartiklar – order, beställning, uppföljning eller telefonsupport. Tidigare logistik på Volvo Penta och information på Västtrafik är en säker bas. Charkfavorit är tysk salami och doften av nymald peppar – gärna med kundträff i vårt kök.

Jesper Flink

Lager, distribution

Jesper kom till charkbranschen, och oss, 2008. Efter att ha varit sjukvårdsbiträde och arbetat i livsmedelsbutik. Hos oss gäller inköp av förbrukningsmaterial och kryddor. Då det ibland är bråttom gäller det att gilla service, vara flink, tålmodig och snabb. Samt kombinera snabbt med rätt. Favorit är en grillad köttbit kryddad med Top Mix, bästa mellanmål är lufttorkad salami.

Charlotte Kent

Ekonomiansvarig

Sedan 2011 håller Charlotte i ekonomi och kunders finansieringslösningar. Med 30 års erfarenhet av ekonomi och redovisning, inom teater och restaurang, finns både skärpa, analys och en positiv hållning. Vi är i trygga händer. Charkkopplingen förstärks med smakprovning och trendspaning. Favorit är lufttorkad italiensk salami och doft av nymald svartpeppar.

Christer Lundgren

Säljare maskin- utrustning, service, teknisk support

Sedan 1997 säljer Christer maskinutrustning hos oss. Samt installerar på plats, följer upp med teknisk support och förfining. Bakgrunden är säljande tekniker inom hydraulik och pressar. Val av maskin och tillbehör är en framgångsfaktor. Inställningen kvalitet framför kvantitet garanterar lönsam charkproduktion. Charkfavorit är allt som kan grillas, till Weinbauer grillkrydda.

Linnea Mårtensson

Säljare Kryddor och Förbrukning

Linnea har läst marknadsföring och kommunikation, arbetar som junior säljare. Kryddor och chark är en naturlig del i livet, morfar Bengt var med och startade Profood. Linnea gillar hantverket inom branschen, är nyfiken på andra matkulturer, blandar gärna. På spisen står gedigen husmanskost, inte nödvändigtvis med kött, men alltid med riktigt bra kryddor.

Peter Mårtensson

VD kryddor, produktutveckling

Efter två veckor på Pååls bageri och helger på bensinstation kom Peter till Profood 1990. Idag är Peter VD. Samt säljer kryddor, smaksätter och skapar nya kryddblandningar – produktutvecklar. Som social, driftig och försiktig visionär balanserar Peter djärva idéer med ekonomisk trygghet och hög genomförbarhet. Bästa charkrätt är kalvsylta. Favorit­­krydda är Hänchen gold.

Christofer Sandberg

Service, reservdelar, IT-ansvarig

Christofer började 1999. Noggrannheten behövs för inköp av reservdelar och support till våra servicetekniker. Samt för våra IT-lösningar. Bakgrunden är helt inriktad på maskin. Dels Volvo men också Jankars maskiner för skyltindustrin, för fräsning, gravyr, laser- och vinylskärning. Vid besök i vårt kök serverar Christofer helst ostkorv med något som kräver Top Mix grillkrydda.

Kent Vik

Service, teknik, underhåll, installation

År 2007 kom Kent till oss. Från Vansbro och ett jobb som servicetekniker på Procordia. Hos oss gäller samma arbetsuppgifter. Plus att Kent delar ansvaret för agenturen Maja. Att vara glad, hjälpsam och lugn är ett plus då utbudet från Maja är brett. Charkintresset går åt grillat, marinader i alla dess former, toppat med Joelito grillkrydda. Vilket förklarar jaktintresset.