Maskiner

Kvarnar

Kött- och emulsionskvarnar arbetar hårt och kräver material av högsta kvalitet. Därför har vi valt köttkvarnar från K&G Wetter samt Ekomex och emulsionskvarnar från Inotec.

K&G Wetter Deras maskiner ger exakt bearbetning. Kvarnarna ligger i framkant, sätter ofta nya standarder för hygien, säkerhet och användarvänlighet. Samt uppfyller de strängaste kraven och klarar högsta kvalitetsstandard.

Ekomex vinkelkvarnar är mycket stabilt byggda och lämpar sig därför för både färskt och fryst kött. Deras patenterade separeringssystem avlägsnar brosk, ben, senor och andra hårda partiklar. Hålskiva finns i storlek 130, 160, 200, samt 280 mm.

Inotec har vidareutvecklat sina emulsionskvarnar med tredelat skärsystem. Genom att kombinera knivhuvuden med olika antal knivskär och olika stora hålskivor blir maskinerna optimalt anpassningsbara för alla typer av emulsionssmet. Med automatisk knivomställning är emulsionskvarnarna bland marknadens mest avancerade. Kvarnarna finns i två olika storlekar, för 175 mm och 225 mm hålskivor. De har öppen rektangulär tratt eller vakuumutförande för kontinuerlig matning med förblandning.

Leave a Reply